Tårta med daimfluff och hallonmousse

Min lilla guddotter fyllde 1 år så självklart ska det firas med lite gott. Bakade tårta med vaniljbottnar som fyllning användes daimfluff och hallonmousse. Så god kombination.

Se nedan för recept som jag använde till tårta :-) mums

Hallonmousse (http://www.kokaihop.se/recept/hallonmousse)

Räckte till två fyllningar á 15 bit

5 dl hallon
1,25 st gelatinblad
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker, äkta
2,5 dl vispgrädde

1. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
2. Sila såsen så att kärnorna försvinner.
3. Blötlägg gelatinet och rör ner i den varma såsen.
4. Låt såsen svalna och rör sedan ner vaniljsockret.
5. Vispa grädden.
6. Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
7. Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylskåp minst två timmar.

Daimfluff
Räckte till två fyllningar á 15 bit

3 dl grädde
150 g daim

Gör så här:
Värm grädden på spisen.
OBS! Grädden får EJ koka!
Lägg i Daim ( jag föreslår att krossa daimen så går det snsbbare att smälta grädden) och rör om tills den smält. Det tar ett bra tag innan det hårda har smält.

Tag av från spisen och ställ in i kylen, minst sex timmar men gärna över natten.
När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt. Färdigt! :)

Vit chokladsmörkräm
En sats räcker till att spackla 1-2 tårtor

100g osaltat smör
100g vit choklad
100g Philadelphiaost

Låt smöret bli mjukt.
Smält den vita chokladen och låt den svalna en aning.
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till det blir en vit fluffig kräm, ca 5 minuter.

Tårtan är täckt med marshmallowfondant :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oishiicakes

I denna blogg visar två systar lite av deras vardag i köket där de som hobby gärna gör tårtor.

RSS 2.0