Biskvier

Biskvier är super goda bakelser och enkla att göra, dessa ska jag servera imorgon när min barndomsvän kommer på besök hehe. Dessa är perfekt sega med en smörkräm som är jätte god, allt i en perfekt kombination.
Biskvibottnar:
250 g mandelmassa
1.5 dl socker
2 äggvitor
Vispa ihop socker och ägg, därefter vispar du in madelmassan. Ett tips är att riva mandelmassan eller finfördela den, så att det inte bildas klumpar när man vispar upp allt tillsammans. Gräddas i ugnen till de får en fin färg, 10-15 min, i 175 C. Låt kallna
Smörkräm:
1 äggvita
1 dl florsocker
250 g smör
+ valfri smaksättning
Vispa ihop äggvitan med florsockret först och vispa sedan ner smöret, sist lägger du in en valfri smaksättning, jag gjorde med choklad men det går även att göra med citron (citronsaften + skal), eller annan smak
Lägg smörkrämen på undersidan av varje botten och forma fint. Ställ biskvierna i frysen en liten stund innan nästa steg
Glasyr:
Choklad
Smält Chokladen över vattenbad eller mikro och doppa sedan biskvierna i de, förvara sedan i kylen innan servering, går även att frysas ner


Kommentarer
Trackback