Smala chokladkaka med lime
Kladdkaka som är "snällare" mot figuren med kesella i smeten istället för matfett. Lätt att sno ihop och hur god som helst!
Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Lätt kesella
rivet skal av 1 lime
Garnering:
florsocker och lime
2,5 dl Kelda mellangrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kvarg och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad grädde.

