Snickers cheesecake
Efter att ha sett Roy Fares göra denna underbara cheesecake var jag tvungen att göra den. Receptet finns på SVTs hemsida; http://www.svt.se/gokvall/recept/snickers-cheesecake. Älskar man snickers så är den här ett måste. :-)

Smala chokladkaka med lime
Kladdkaka som är "snällare" mot figuren med kesella i smeten istället för matfett. Lätt att sno ihop och hur god som helst!
Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Lätt kesella
rivet skal av 1 lime
Garnering:
florsocker och lime
2,5 dl Kelda mellangrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kvarg och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad grädde.

Bounty cupcakes med kokos
Receptet är från Leila Lindholms kokbok och är himmelskt goda. Bara att äta och njuta :-)
Ingredienser
Cupcakes
1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger
Glaze
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g Philadelphiaost
Kokos till garnering
Gör så här:
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
Låt svalna.
Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
Spritsa glazen över cupcakesen.
Garnera med kokos.

Bounty cupcakes & smal chokladkaka
Idag hade jag och en kollega ansvaret sektionsfika. De flesta ville ha en hälsosam dessert :) men som alla vet ska man inte göra en dessert hälsosam. Hehehe. Men om man vill så finns det en som är riktig fräsch och god. Den innehåller ungefär 90-130 kcal per bit. Till de som inte ville vara riktigt hälsosamma fanns dem underbara bounty cupcakesen. Underbart goda. Reepten kommer snart

Choklad Cupcakes
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
