Snickers cheesecake

 

Efter att ha sett Roy Fares göra denna underbara cheesecake var jag tvungen att göra den. Receptet finns på SVTs hemsida; http://www.svt.se/gokvall/recept/snickers-cheesecake. Älskar man snickers så är den här ett måste. :-)

 

Smala chokladkaka med lime

Kladdkaka som är "snällare" mot figuren med kesella i smeten istället för matfett. Lätt att sno ihop och hur god som helst!

Ingredienser
8-10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Lätt kesella
rivet skal av 1 lime

Garnering:
florsocker och lime
2,5 dl Kelda mellangrädde

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kvarg och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad grädde.

 

Bounty cupcakes med kokos

Receptet är från Leila Lindholms kokbok och är himmelskt goda. Bara att äta och njuta :-)

Ingredienser
Cupcakes
1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger

Glaze
250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g Philadelphiaost
Kokos till garnering

Gör så här:
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.

Låt svalna.

Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
Spritsa glazen över cupcakesen.
Garnera med kokos.

 

 

 

Bounty cupcakes & smal chokladkaka

Idag hade jag och en kollega ansvaret sektionsfika. De flesta ville ha en hälsosam dessert :) men som alla vet ska man inte göra en dessert hälsosam. Hehehe. Men om man vill så finns det en som är riktig fräsch och god. Den innehåller ungefär 90-130 kcal per bit. Till de som inte ville vara riktigt hälsosamma fanns dem underbara bounty cupcakesen. Underbart goda. Reepten kommer snart

 

Choklad Cupcakes

Här kommer receptet på de choklad cupcakes jag gjorde till dopet, jag tycker det är ett riktigt gott recept från Leila Lindholm, med någon förändring:
 
Cupcakes
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
(man kan även ha i 2 msk kaffe som jag uteslöt)
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så att det blir vitt och pösigt
Smält sedan smöret och blanda det med gräddfilen (kaffet ska in här om det önskas) och därefter in med det i äggsmeten
Blanda resterande av torrvarorna tillsammans och vänd ner det försiktigt i smeten.
Smält chokladen och blanda ner denna i smeten.
Fyll muffinsformar med ungefär 2/3,inte mer, och in i mitten av ugnen för att gräddas i cirka 15 minuter.
SVALNA
 
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
(1 msk kaffe)
 
Blanda samman alltihop tilsätt därefter kaffet om så önskas, och spritsa/bre frostingen på de kalla cupcakesen.
Ät och njut ^^
 
 
 
 
 
 

oishiicakes

I denna blogg visar två systar lite av deras vardag i köket där de som hobby gärna gör tårtor.

RSS 2.0