Mississippi mud pie

Älskar man choklad är denna ett måste. Den är bara för ljuvlig :-)

Instagram!

Glöm inte att följa på instagram ! :) vi uppdaterar där snabbare och där kommer även bilder som inte dyker upp på bloggen

#oishiicakes

Hoppas vi ses där!

Tårta med rosor

Denna vecka har jag jobbat med en liten tårta till min fina barndomsvän och jag vill önska henne ett stort grattis från mig!

Tårtan tog mig ett tag och göra i min lilla studentlägenhet i Stockholm eftersom att ja hade en massa saker i skolan plus transporten bland knuffiga medresenärer med tåg till Norrköping, men resultatet vart ändå bra!

Tårtan bestod av chokladbottnar med daimmousse, glasskräm och päronkräm spacklad med smörkräm samt klädd i sockerpasta, färgad i svag rosa.

Rosorna gjorde jag för hand, tog mig ett bra tag (är ju nybörjare så inte så snabb i tekniken), gjorda i flowerpaste.

Än en gång vill jag önska min fina vän ett stort grattis på hennes 21 årsdag.

 

Ryskbanantårta

 

Vad händer när jag och syrran träffas? Jo vi bakar :-). Den här gången bakade vi ryskbanantårta till mamma som fyller år. Vi hade ljusa tårtbottnar, chpkladgrädde, bananmousse. Tårtan är täckt med chokladgrädde sidorna med chokladströssel. Dekorerad med bananskivor och banancitrongele

Recept chokladgrädde
3 dl grädde
3 msk kakao
3 msk socker

Blanda kakao och grädden och låt stå en liten stund. Blanda i socker och vispa. Om grädden först vispas och kakaon rörs ner efteråt blir grädden grynig.

Recept bananmousse
ett lager tårtfyllning

3 mogna bananer
3 äggulor (för färgens skull)
½ dl socker
2-3 dl vispgrädde
6 msk marsánpulver (vad vi använde)

1. Mosa bananerna riktigt ordentligt.
2. Vispa äggulorna tillsammans med sockret, tills det blir lite pösigt.
3. Häll i bananerna i äggsmeten, och rör om.
4. Vispa grädden ganska hårt, och tillsätt banansmeten.
5. Om du tycker att bananmoussen är för lös kan du tillsätta lite marsánpulver tills du tycker att moussen har blivit fast. Prova dig fram!

Tips!
Bananer blir bruna efter ett tag. Även i mousseform. Om man vill kan man tillsätta lite pressad citron i banansmeten, vilket hindrar att bananerna blir bruna. Detta måste göras strax efter att bananerna har mosats. Det går också bra att tillsätta lite O'boypulver i bananmoussen, och vips har man fått en bananchokladmousse istället!

oishiicakes

I denna blogg visar två systar lite av deras vardag i köket där de som hobby gärna gör tårtor.

RSS 2.0